Comenzi la: 0724 548 449  |   Voucher cadou

Cos de cumparaturi

0 produs(e) - 0,00 lei
Cosul tau este gol!

Sapun traditional de Alep cu 40% ulei de dafin

Sapun traditional de Alep cu 40% ulei de dafin
Sapunul de Alep este originar din Siria, din regiunea Levantului, al carui cel mai important centru  comercial fost si a ramas Alepul. Este produs de peste 3 secole dupa aceleasi metode traditionale asupra carora modernitatea nu si-a pus amprenta. Contine doar uleiuri saponificate de masline si de dafin, apa si soda naturala din sare de mare. 
Puncte de recompensa:3
PRET: 28,79 lei
Lipsa Stoc
Cant:
    SAU   Adauga in Wishlist

Utilizari:

- este recomandat persoanelor cu pielea uscata,deoarece uleiul de masline catifeleaza pielea, in vreme ce uleiul de dafin restabileste filmul hidrolipidic si cicatrizeaza foarte bine pielea.

- Se recomanda in tratarea eczemelor, iritatiilor si dermatitelor atopice.

- Persoanelor cu psoriazis le este recomandat acest sapun pentru igiena zilnica. In combinatie cu namol de la Marea Moarta face adevarate minuni in cazul acestei boli.

- poate fi folosit pe post de masca, daca il lasam sa actioneze vreo 3-4 minute dupa ce il aplicam pe fata

- elimina matreata dupa 3-4 utilizari

- elimina punctele negre si imbunatateste aspectul pielii acneice

- este un tratament complementar in cazul mai multor afectiuni dermatologice precum furuncli, cadidoza, dermatoze bacteriene (foliculita superficiala, impetigo), ulcere gambiere, keratoza calcaiului, prurit, hemoroizi.

- este recomandat in prevenirea dermatitelor comune: favus, herpes tonsurans, pityriasis, microspor

- poate fi folosit pe post de demachiant sau ca sapun de barbierit

depozitat printre haine previne aparitia moliilor

Ce concentratie de ulei de dafin alegem?

Uleiul de dafin are proprietati antiseptice, antibacteriene, antifungice si este cel care confera sapunului de Alep eficienta dermatologica. Cu toate acestea un procent mai mare de 50% de ulei de dafin poate afecta pielea sensibila.

Daca va doriti un sapun care sa hidrateze foarte bine, alegeti varianta cu un procent ridicat de ulei de masline. 

Cum se fabrica?

In noiembrie, dupa ce sunt culese maslinele, se fierb la foc foarte mic pentru mai multe zile adaugandu-se treptat soda extrasa din sare marina. La sfarsitul fierberii se adauga uleiul de dafin. In functie de continutul  uleiului de dafin creste valoarea si pretul acestui sapun minunat. Dupa ce este turnat si dupa ce se raceste complet, sapunul este taiat in cuburi si lasat sa se usuce timp de 9-12 luni. Caracteristica culoare maronie e datorata oxidarii naturale la aer si este un indicator al calitatii acestui sapun. Dupa primele spalari culoarea sapunului va deveni verde datorita uleiului de masline continut.

100% NATURAL & BIODEGRADABIL

 

 

 

Citeste mai mult
General
Ingrediente INCI ulei de masline, ulei de dafin, soda naturala din sare de mare
Trebuie sa te loghezi pentru a posta o opinie.