Cosmetice preparate acasa

Apa termala: moft, necesitate sau undeva la mijloc?

Am descoperit apa termala acum cativa ani, de fapt nu era chiar apa termala ci brumizatorul cu apa Evian. Nu mi l-am cumparat singura, nu cumpar  Evian sau alte marci de acest nivel doar de dragul de a le cumpara, l-am primit in cadrul unei promotii ce se desfasura in cluburile cu pretentii din Mamaia (care unele cluburi chiar imi plac). Asa ca am bagat recipientul la rece si a doua zi l-am carat pe plaja dupa mine. S-a dovedit a fi racoritor (nu s-a pastrat rece toata ziua, dar a fost bine), calmant pentru fata, reducator de roseata.
Asa ca m-am documentat asupra acestui gen de produs si am ajuns la apele termale, bogate in minerale, pe care le-a colectat in calatoria prin adancimile Pamantului de-a lungul a zeci, sute sau mii de ani.
In functie de locul de provenienta si de modul de formare ele au proprietati si moduri de utilizare diferite.
Apa termala Avene se formeaza in minim 40 de ani, timp in care se incarca cu minerale, oligo elemente si CO2. Este o apa bogata in calciu, magneziu si silice. Este ideala pentru tenul sensibil, in calmarea iritatiilor si a pielii supraincalzite de soare.
Apa termala Vichy este imbogatita in mod natural cu 17 minerale si 13 oligoelemete, avand una dintre cele mai mari concentratii de saruri minerale dintre apele termale. Are proprietati antioxidante, calmante si anti-radicali.
Apa termala La Roche Posay cu un continut ridicat de seleniu, este recomandata pielii intolerante, previne imbatranirea cutanata.
Mod de folosire general:

  • pulverizati dupa expunerea indelungata la soare sau in timpul ei pentru a calma pielea
  • dupa ras, calmeaza pielea iritata
  • in locul tonicului, se pulverizeaza pe fata, gat si decolteu, se lasa cateva minute sa actioneze si se indeparteaza tamponand usor cu un disc
  • fixeaza machiajul. Pulverizati o cantitate mica de apa termala si asteptati sa se usuce. Eu folosesc apa si ca baza de machiaj atunci cand ma grabesc. In locul cremei hidratnte aplic putina apa pe care o amestec cu fondul de ten
  • calmeaza mancarimile de tantari si insecte

Pentru mine a devenit necesitate, deorece e solutia perfecta pentru ca machiajul sa reziste (mai ales in zona pleoapelor, acolo avand pielea grasa), pentru indeparta ultimele urme de machiaj, pentru a-mi revigora tenul.

6 thoughts on “Apa termala: moft, necesitate sau undeva la mijloc?

  1. Clarra spune:

    Eu am tenul uscat si sensibil. Am incercat apa termala Ivatherm si inafara de senzatia de racoare de la pulverizare si faptul ca-mi usuca tenul si ma mananca un pic fata de la ea, alta minune n-am vazut, asa ca i-am pasat-o mamei, care are tenul mixt si sensibil. Ei cica ii place.
    Personal mi se pare ca dau banii de pomana pe ea:
    – machiajul sta bine mersi si fara ea
    – de pleoape grase nici nu poate fi vorba :))
    – daca-mi usuca tenul, la pariu ca nici pielea mea bronzata nu se va simti mai bine
    – eu imi calmez pielea dupa soare cu ulei de masline si apa minerala pusa intr-un pulverizator
    – orice s-ar spune, pielea sensibila nu e tocmai prietena cu ea

    1. Roxana spune:

      Eu am tenul mixt si mie chiar imi face bine. Mai ales la aprtea cu pleoapele, te rog sa ma crezi ca eram innebunita inainte de a descoperi acest mic truc.
      Ce ciudat insa, ca exact tipului de ten caruia ii este destinata apa termala, nu ii face bine.

  2. Clarra spune:

    Asta ma surprinde si pe mine…si culmea n-am tenul asa de sensibil, ma impac bine cu multe creme mai putin “pretentioase”.

  3. virginia spune:

    Eu am folosit doar Avene, acum vreo 2 ani, cand produsele lor mi se pareau wooow.Intre timp, opinia mi s a schimbat.Sunt doar chimicale.Ma rog, sa revin la apa.
    Cred k e doar apa sub presiune, apa minerala.Si, din cauza asta, consider k e mult prea scumpa. Stim f bine ce scrie pe siteul lor, despre produs, dar :
    1. ph-ul ei : 7,5 este ceva mai mare ( mai alcalin), decat al pielii normale. Am citit ca, cu cat un produs este mai alcalin, cu atat sunt sanse mai mare sa iei o boala de piele.Ph-ul normal al pielii ( adica acid) protejeaza de bacterii si fungi, si daca, bariera acida e distrusa sau “intrerupta”atunci apar si predispozitia catre leziuni si infectii.Daca te speli de multe ori pe fatza, cu diverse sapunuri sau geluri–la fel, apar leziunile, pt k distrugi apararea naturala a pielii( celebrul sodium laureth sulfata din sampoane, demachiante gel etc, este tot alcalin).Deci, nu mi se pare k e buna nici pt pielea normala,cu atat mai putin pt pielea cu leziuni.
    2 e bogata in siliciu.Daca te uiti in google, o sa gasesti ca silicatii usuca pielea.Deci…..de ce e buna apa asta pentru piele uscata, deshidratata???
    3. indicatiile pt uz dermatologic sunt la fel, cel putin amuzante, adica revin la partea cu ph
    4. accentueaza leziunile pielii ( mai ales cuperoza)
    Acum, in concluzie, fiecare foloseste ce prefera, dar in principiu , e bine sa stim k eficienta unui produs e demonstrata doar prin studii clinice.
    Studiile clinice ( cum apareau in reclamele l oreal sau vichy- testat pe 2o persoane sunt niste glume).Deci, chiar dc pe siteul avene sunt listate o gramadaaaaa de chestii pt care apa asta produce miracole–sa incercam sa fim rationale.
    Iar avalansa de produse pt piele sensibila mi se pare k deja a luat proportii uriase. Mai toate sunt pt piele sensibila.Totusi-nimeni nu spune sensibila la ce?? In realitate, procentul de femei cu piele cu adevarat sensibila este foarte mic,restul ( ca si mine) piele sensibilizata in urma folosirii neincetate a tuturor acestor tratamente miracol.

  4. nico spune:

    Virginia, esti tare! Sunt de acord cu tine!

  5. Iata ca am gasit acesta pagina web despre Apa termala: moft, necesitate sau undeva la mijloc?,
    cautand despre maramu. Acum ce sa zic ca faci treaba super.
    poate vrei sa vizitezi si saitul http://cazare-maramures.net o pagina despre judetul maramures.
    Multutmesc frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *