As vrea sa am buzele mai carnoase, voi nu? Buzele carnoase mi se par cam cea mai sexy trasatura a chipului, sunt innebunita dupa Angelina din acest punct de vedere. Insa, imi plac si ale mele. Mai ales cand am grija de ele si arata a buze sarutate (usor inrosite, moi, catifelate si cu un strop de luciu).
Acum cativa ani nu aveam probleme cu buzele iarna, pentru ca foloseam numai luciu de buze de la Burjois, un gloss extrem de hidratant. Insa de ceva vreme am renuntat la gloss-uri in favoarea rujurilor, asa ca iarna am mai intampinat si obstacole de genul buze crapate, uscate, exfoliate. Buzele sunt acoperite de un strat foarte subtire de piele lipsita de glande uleioase, motiv pentru care se crapa repede daca nu este hidratata si ingrijita din exterior. Buzele crapate pot fi un semn al lipsei de vitamina B din organism.
Exfolierea buzelor se face cu o periuta de dinti moale si un exfoliant pentru buze. In dus insistati cu apa calda in zona buzelor pentru a inmuia pielea, dupa care aplicati exfoliantul si masati usor cu periuta de dinti. Aveti grija sa fie una moale, ca cele pentru copii.
Aplicati un balsam bio-natural pentru buze peste noapte. Cel cu muscata trandafirie de la Balm Balm este foarte potrivit, mai ales ca vindeca orice zona uscata de pe corp.
Inainte de a aplica rujul sau glossul de buze aplicati un balsam organic.
Evitati sa va lingeti buzele, reprezinta unul dintre cele mai daunatoare obiceiuri.
Masati-va buzele cu unt nesarat inainte de culcare sau inmuiati un disc de bumbac in untul incalzit in prealabil si aplicati-o 20 minute pe buze.
Nu folositi balsamuri pentru buze cu petrochimicale, retinol, glicerina, alcool, mentol, va vor usca buzele mai tare.
Idei de scruburi pentru buze
– amestecati 2 lingurite de gris cu o lingurita de miere si aplicati
– 2 lingurite de ulei din migdale, 3 lingurite de zahar brun si 2-3 picaturi de ulei esential de menta. Puteti sa-l aplicati direct pe buze si sa-l indepartati cu apa calduta. Nu uitati sa folositi un balsam organic dupa.
– 1 lingurita ulei de jojoba, 1 lingurita ulei din samburi de struguri, 3 lingurite de zahar brun fin si la alegere 2-3 picaturi de ulei esential de vanilie sau scortisoara (sau ambele, dar sa nu depaseasca 2-3 picaturi in total). Pastrati intr-un borcanel de sticla si aplicati pe buzele uscate. Indepartati cu apa un disc demachiant inmuiat in apa calduta.
– 3 lingurite zahar brun, 2 lingurite ulei de jojoba, 2 lingurite unt de cacao nerafinat, 2 lingurite miere cu propolis, 2 picaturi ulei esential de vanilie. Amestecati si pastrati intr-un borcanel de sticla. Il puteti folosi pe buzele uscate sau umede, masand circular cu periuta de dinti moale sau cu degetele.
– 4 aspirine pisate (acidul salicilic sau beta hydroxy acid-ul este folosit in cosmetica pentru exfolierea tenului gras. Este solubil in ulei, ceea ce inseamna ca patrunde in pori si poate curata celulele moarte stranse acolo), 1 lingurita de zahar, cateva picaturi de ulei de jojoba, 1/2 jumatate lingurita glicerina vegetala. Pentru mai multa hidratare adaugati putin mai mult ulei de jojoba. Aplicati direct pe buzele curate si masati circular cu degetele. Indepartati cu apa calduta.
Masca pentru buze: smantana dulce, ulei de masline si miere. Aplicati dupa scrub si lasati sa actioneze cateva minute.
Surse (in afara de experienta proprie): Vivawoman, Beautiful Skin
Blog
08
dec.
Numai eu nu am probleme cu buzele? Mi se mai crapa si mie un pic de maxim 2-3 ori pe an, daca mananc ceva prea sarat, dar atunci le dau cu unguent de galbenele inainte de culcare si pana dimineata sunt ca noi.
Nici eu nu am probleme cu buzele in general. Pana acum foloseam luciurile de buze le la Lancome, Juicy Tubes si-mi protejau foarte bine buzele. Pentru ca nu am mai apucat sa-mi iau, folosesc ce apuc… si uneori mi se mai usuca buzele. Dar imi dau cu balsamul ala de muscata si-n cateva ore mi se vindeca.
Îmi place articolul ăsta, buzele chiar suferă adesea din cauză că nu ştim cum să le îngrijim corect iarna.
@Clarra, ma bucur ca nu ai probleme cu buzele. Nu imi mai place unguentul de galbenele dupa ce am descoperit Balm-urile, dar l-am folosit si eu o perioada mare de timp pe tot corpul.
@Mary, Juicy Tubes cred ca sunt cele mai reusite glossuri pe care le-am folosit pana acum (de fapt la egalitate cu Burjois).
@Gaby, ma bucur ca ti-a placut.
De ce nu scrii toate ingredientele produselor pe care le vinzi? De exemplu, ingredientele samponului hidratant de la Eco Cosmetics sunt: Aqua, Lauryl Glucoside, Olea europaea Leaf Extract*(extract frunze maslin), Coco-Glucoside, Sodium Cocoyl Glutamate and Disodium Cocoyl Glutamate, Glycerin (sursa vegetala), Sodium Chloride (sare de mare), Alcohol (etanol din sfecla zahar), Punica granatum Extract*(extract rodie), Malva sylvestris Extract*(extract nalba), Sodium PCA , Parfum (amestec uleiuri esentiale), Sodium Lactate, Lactic Acid (din sfecla zahar), Limonene and Citronellol (componente ale uleiurilor esentiale). *agricultura organica. Deci nu cele cateva pe care le-ai enumerat tu. Incurajez initiativele bio, dar hai sa spune tot adevarul
Deciziile asupra modului de prezentare a produselor ne apartin. Produsele ale caror ingrediente nu sunt precizate in totalitate sunt diferentiate prin Contine la lista de ingrediente in loc de Ingrediente. Iar in pagina de marca Eco Cosmetics (si la Cattier este aceeasi situatie) este mentionat ca pentru detalii suplimentare privind lista de ingrediente va rugam sa ne contactati. Si am fost contactate de numeroase ori si am raspuns de fiecare data.
Tu folosesti retetele descrise mai sus?
Roxana are dreptate. Si eu am cerut o data (cand am descoperit site-ul Biobeauty) lista completa cu ingrediente la cateva produse si mi s-a dat foarte repede. Recunosc ca nu inteleg mare parte din ingredientele astea, doar am vrut sa vad daca mi se raspunde la cerere…;)Oricum, produsele certificare Bio sunt mai sigure decat celelalte.
@Ioana, folosesc prima si a treia reteta.