Uleiul mineral
Uleiul mineral (mineral oil, liquid petroleum, liquid paraffinum) este un derivat sintetic al petrolului si ingredientul minune al secolului 20 datorita costurilor reduse pe care le implica, precum si proprietatilor asa-zis hidratante. Insa marile companii care folosesc acest ingredient la scara larga nu ne spun ca nu lasa porii sa respire, prin urmare aceasta nu poate elimina toxinele.
Nu are miros sau gust si poate fi folosit atat intern (tratament pentru constipatie) cat si extern, industrial, in medicina veterinara, drept carburant sau conservant.
Uleiul mineral nu este raul suprem in produsele cosmetice pentru adulti, insa din experienta stiu ca in timp si folosit in cantitati mai mari usuca pielea. Iar ideea de a folosi un produs derivat din procesul de obtinere a benzinei nu-mi convine. Daca in cazul produselor pentru noi mai inchideam ochii la derivatele din petrol, chiar nu inteleg de ce trebuie sa fie folosite in cosmeticele pentru bebelusi, in conditiile in care exista alternative. Ce este celebrul ulei Johnson’s: niste ulei mineral cu putin parfum sintetic.
Denumiri sub care se gaseste uleiul mineral in produsele cosmetice gasiti aici, iar un alt articol despre derivate din petrol la Gaby.
Off….oare pe cine sa mai credem? Care e explicatia pentru care acesta usuca pielea ma intreb? Eu am citit ca este cea mai buna pavaza impotriva pierderii umiditatii, singurul lucru care i se imputa este ca nu permite schimbul de umiditate intre piele si mediu…cum face acidul hialuronic de exemplu care chiar atrage umiditatea din atmosfera. Cica…
Tocmai din cauza asta am zis ca nu este cel mai mare rau din cosmetice. Am analizat destul de mult parerile pro si contra, insa faptul ca nu lasa pielea sa elimine toxinele si sa respire in mod natural nu mi se pare benefic. Iar experienta cu uscatul pielii de la uleiul de bebe Johnson’s poate ca este numai a mea. Eu nu as folosi pentru copilul meu asa ceva si mi-am format aceasta parere inainte de a descoperi cosmeticele bio. Exista in comert ulei de masaj pentru bebe de la Sanosan care are numai uleiuri vegetale si nu este foarte scump.
Şi sideris parcă a scris despre uleiul mineral…
Eu stiam ca mentine nivelul de umiditate al pielii si impiedica deshidratarea, ceea ce mi se pare ok.
Numai o
cretinafara experienta medicala poate sa abereze in acest hal despre uleiurile minerale. Aceste uleiuri sunt folosite in foarte multe cazuri de boli a pielii cum a-r fii stasis dermatis care la noi se confunda de multe ori cu necroza. Aceste uleiuri minerale hidrateaza pielea impiedecand unele ulceratii. Va rog frumos sa intrebati pe un dermatolog de tratamentele benefice ale acestor ulieuri inainte sa mai postati tampenii pe site-ul dumneavoastra. P.S. NU MAI DATI SFATURI FARA SA FITI IN CUNOSTIINTA DE CAUZA!!!Exista pareri pro si contra uleiului mineral. Nu au legatura cu experienta medicala. In ceea ce priveste limbajul dumneavostra, nu exista dubii, e clar de foarte proasta calitate. In ceea ce priveste statis dermatitis, tratamentul este mult mai complex, printre altele fiind recomandata si hidratarea pielii dupa baie care poate fi obtinuta mult mai bine cu lotiuni sau uleiuri naturale. Iar hidratarea oferita de uleiurile minerale este una de scurta durata. Poate pentru ca trebuie sa folosim cantitati din ce in ce mai mari.
Este primul si ultimul comentariu cu acest limbaj pe care il accept din partea dumneavostra.
Eu nu folosesc decat produse SANCTUM. nu contin nici parabeni, nici aluminiu, nici petrochimice, nici uleiuri minerale. Alte produse nu am folosit pana acum.
Daca pielea nu respira nu e bine. Cred c-ar putea fi comparat cu pantalonii de piele vs. pantalonii de bumbac sau cu stick-uri antiperspirante, mai bine zis, pentru ca fiind foarte vascos dupa evaporare ramane o gramada de reziduu in urma (care ghici unde intra – in pori).
Eu ma gandeam sa-mi fac un PC scufundat in asa ceva pentru ca are si proprietati de izolare electrica. Sunt sigur c-ar iesi un sistem DEAD silent, mai putin cu HDD-ul totusi… desi as putea sa folosesc un stick USB de 16 GB. Cautati „oil pc” pe Youtube. 😉
Diferenta dintre uleiurile vegetale si cele minerale, din pdv al structurii moleculare este marimea. Uleiurile vegetale au molecula mica ce poate patrunde in epiderma iar hidratarea este posibila, pe cand in cazul celor minerale, care au o molecula mai mare si care nu patrund in piele, hidratarea nu este posibila. Insa ele pot forma o bariera la nivelul pielii, reducand astfel pierderea umiditatii. Pentru expilcatia asta nu trebuie sa ai cunostinte medicale, ci cateva de chimie, nu e mare filosofie, asta apropo de ce comenta acel vizitator foarte civilizat, Liviu… Sunt multi medici care dau tot felul de recomadari fara sa aiba prea mult habar de unele mecanisme…doar stim cu totii cat de bine pus la punct este sistemul nostru medical.
http://www.niticentral.com/2013/04/29/fda-suspends-license-of-johnson-johnson-71638.html