Il am de la inceputul verii, insa fix de pe-atunci eu nu mai folosesc fond de ten pentru ca nu mai simt nevoia. Odata cu primul strat de bronz ma schimb la fata intr-un fel care ma multumeste pe deplin si ma dau doar cu rimel si rujuri colorate. Am uitat ca exista undeva printr-un sertar, mai ales ca prin toamna am aflat de la prietena mea ca nu e bun de nimic (cel putin ei asa i s-a parut, ca ne luasem in acelasi timp).
L-am cautat prin casa datorita Gabrielei, pentru ca am descoperit sfaturi potrivite despre cum sa-l aplic si m-am decis sa-i mai dau o sansa.
Dau cu un fas de apa termala pe pensula si dupa o tamponez in praful mineral, o scutur putin si ma dau pe fata bine cremuita. Dupa ce acopar toata fata, indepartez surplusul cu aceeasi pensula. Insist unde am nevoie cu inca un strat, iar in locurile unde am ceva de acoperit iau putin pe buricele degetelor si tamponez usor. Numai rabdare sa ai.
Ce-mi place:
- aspectul natural al tenului
- mirosul de scortisoara al fondului de ten
- rezistenta
- desi in prima faza am senzatia ca ma strange fata putin, dupa vreo jumatate de ora (din cate am inteles atat ii trebuie fondului de ten mineral sa se combine cu uleiurile naturale ale pielii) totul revine la normal si ramane asa pana ma demachiez.
- tenul este foarte catifelat, chiar dupa multe ore petrecute in club (mai pierd noptile)
- lista de ingrediente
Ce nu-mi place
- fardul de obraz se aplica mai greu. Nu stiu de ce, dar trebuie sa insist ca sa ajung la intensitatea pe care mi-o doresc.
- daca nu am timp, fondul de ten mineral nu e o solutie. Mi-am dat seama ca fondul de ten bio este chiar folositor din perspectiva asta pentru ca, daca vreau sa ies pe usa in 5 minute, pot sa renunt la crema hidratanta si sa ma dau doar cu el (e tare hidratant si protejeaza foarte bine de vant)
- in prima jumatate de ora ma strange fata si ma inrosesc putin
Ingrediente: pudra de matase, ceara de carnauba, amidon din tapioca organica, lauroyl lysine, pudra de scortisoara organica, aloe vera organica, amidon din orez organic, tocoferoli (din surse vegetale), oxid feric, silice.
Ce bine-mi pare că ţi-a fost de folos experienţa mea cu aplicarea fondului de ten. 🙂
Nu sunt sigură, dar s-ar putea să te înroşeşti puţin din cauza pudrei de scorţişoară. Este doar o bănuială fără argumentaţie solidă momentan, dar ştiu că uleiul esenţial de scorţişoară este folosit în gloss-urile pentru volum, datorită efectului uşor iritant asupra buzelor.
Bine ca se duce.
Daca nu as fi descoperit sfaturile tale, nu m-as fi gandit sa-l incerc. Oricum vreau sa incerc si alta marca, nu as vrea sa ma intorc la fondul de ten clasic, desi am descoperit vreo doua foarte bune intre timp.
O sa aduceti si voi machiaj de la Aubrey Organics sau machiaj mineral in viitor?
hmm draga mea, nu asa se da fondul de ten mineral ! eu sunt make up artist si ar trebui sa stiu 😀 se da cu o pensula kabuki, care e mica, arata ca pensula de pudra dar are perii mai tari, sau cu o pensula de pudra normala, care se inmoaie in produs, se scutura un pic, apoi se aplica cu miscari circulare, pe fata uscata, deci nu te da cu crema grasa inainte. e super pentru vara ! o alta varianta e sa amesteci pudra minerala cu putina crema, o dai pe fata, o lasi cateva minute sa intre in piele, apoi vii cu un strat de pudra normala. probabil amidonul din compozitie iti usuca fata. incearca si everyday minerals, se gasesc pe net si livreaza si la noi, si nu usuca 😀