Salata de fasole si germeni
Datorita blogurilor dedicate retetelor raw am ajuns sa aflu despre „hrana” vie sau germenii. O sa va vorbesc mai mult despre beneficiile acestora, insa azi vreau sa impartasesc cu voi prima reteta in care i-am integrat cu succes si fara batai de cap.
1/2 capatana salata verde
2-3 linguri fasole boabe fiarta (eu am folosit fasole rosie)
2 morcovi medii rasi (sau unul foarte mare)
2-3 fire de ceapa verde
sucul de la 1/2 lamaie
sare de mare si piper proaspat rasnit dupa gust
ulei de masline extravirgin (nu mai mult de 2 linguri)
2 linguri de germeni la alegere (grau, lucerna, creson, broccoli, linte, fasole, etc) Eu am gasit germeni la Billa, singura nu am reusit sa-i fac. Stie cineva daca este germinatorul este vital? Pentru ca nu prea am inteles din informatiile de pe net.
Este o salata bogata in proteine si fibre, antioxidanti, clorofila si minerale.
Germenii de soia ( de fapt fasole mung, gasita la magazin de naturiste) se fac foarte usor, in cateva zile, fara germinator. Ai nevoie de un borcan de 3-5 litri. Pui cateva boabe (un pumn sau cat crezi) pe care le lasi o noapte acoperite de apa. Dimineata golesti apa. Dupa care, in fiecare dimineata si seara le clatesti cu apa, golind la final de apa si punand borcanul orizontal, ca germenii sa stea imprastiati.In 5 zile ai niste germeni super.
Avem si un nr. de calorii la salata asta? 😛
Cam 250 calorii.
Mai sunt o multime de retete super pe femina.rol.ro ;)am incercat si eu cateva de acolo.
Unde ai gasit germeni in Billa ? Cat despre reteta, este nesanatos sa mananci sare iodata artificial…e cancerigena; sare neiodata se gaseste in magazinul Naturalia.
In sectorul de legume si fructe proaspete, langa ierburi aromatice. Am sare neiodata, dar tot de mare este. 🙂
Multumesc pentru raspuns, vreau sa incep sa pregatesc retete raw. Sarea de la Naturalia e sare romaneasca de salina.