Am incercat de la Melvita
Am incercat produsele Melvita pe care le-am cumparat acum vreo luna si am decis ca uleiul uscat pentru corp merita cumparat in dimensiune mare. As cumpara si laptele de corp dar mi se pare prea scump.
Laptele de corp cu ulei de rosa mosqueta – are consistenta mai lichida decat ma asteptam dar destul de cremoasa pentru un lapte de corp, miroase neobisnuit de proaspat a ierburi aromatice amestecate cu flori de camp, cel putin eu una m-am obsinuit cu aromele cosmeticelor bio si imi plac foarte mult, intra foarte repede in piele. Pentru o piele uscata ca a mea sunt necesare doua aplicari dar acest aspect nu este neaparat relevant, eu trebuie sa aplic de doua ori si untul de shea 🙂 Hidrateaza bine si mainile, l-as cumpara daca nu ar fi atat de scump. Este un produs destinat oricarui tip de piele ceea ce ma face sa presupun ca persoanelor fara probleme prea mari li se va parea minunat. In situatii de urgenta poate inlocui crema pentru picioare, cea pentru maini si crema de fata.
Contine squalane de masline – Este un derivat pur vegetal obţinut din măsline, foarte rezistent la oxidare, are o afinitate ridicată pentru piele datorită structurii sale similare cu celulele epidermei. Scualanul potenţează abilitatea naturală a pielii de a se regenera, hrăneşte şi hidratează ţesutul cutanat. Efectele benefice asupra pielii includ o scădere a tendinţelor de uscare, reducere sau prevenire a ridurilor, diminuare a descuamării pielii. Este un activ cosmetic polivalent, foarte plăcut pe piele datorită constituției non-grase, penetrează rapid pielea, elasticizează și conferă suplețe, mărește permeabilitatea pielii, devenind astfel un ingredient de nelipsit din compozițiile cosmetice de înaltă calitate. (Sursa: elemental.ro)
Ingrediente INCI: Aqua [Water], Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Dicaprylyl Ether, Octyldodecanol, Rosa Moschata Oil [Rosa Moschata Seed Oil]*, Arachidyl Alcohol, Squalane, Behenyl Alcohol, Cera Alba [Beeswax], Limonene**, Glyceryl Stearate SE, Sclerotium Gum, Parfum [Fragrance], Arachidyl Glucoside, Sodium Benzoate, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Citric Acid, Hordeum Vulgare Extract*, Gossypium Herbaceum Seed Extract [Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Extract], Linalool**, Eugenol**, Citral**, Benzyl Benzoate**.
Ulei uscat pentru ten si corp – uleiul miroase divin, nu lasa pielea grasa. Am ajuns la concluzia ca orice produs as folosi si oricat de bun ar fi nu este suficient ca sa imi hidrateze pielea foarte uscata a corpului mai ales in perioada rece. Unul dintre motive este si faptul ca nu ma dau constant cu crema. Dintre toate formele de hidratare untul de corp ramane preferatul meu, insa uleiul uscat m-a impresionat ca si produs de rasfat.
Ingrediente INCI: Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Octyldodecanol, Dicaprylyl Ether, Helianthus Annuus Seed Oil [Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil]*, Corylus Avellana Nut Oil [Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil]*, Borago Officinalis Seed Oil*, Oenothera Biennis Oil [Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil]*, Parfum [Fragrance], Tocopherol, Linalool**, Limonene**, Geraniol**.
Lotiunea tonica micelara, din gama bio-excellence – nu folosesc de obicei lotiune tonica, cel mult imi fac ceai de galbenele sau infuzie de rozmarin si le pastrez la frigider utilizandu-le pe post de lotiune tonica. Nu mi-a placut in primul rand cm miroase, in cazul acestui produs aroma veche de trandafir imi aminteste prea mult de coloniile bunicii pentru a fi pe gustul meu. Asa ca nu am folosit-o decat o data, imi provoaca greata mirosul.
Ingrediente INCI:Aqua [Water], Citrus Aurantium Water*, Rosa Damascena Water*, Rosa Damascena Distillate [Rosa Damascena Flower Water]*, Centaurea Cyanus Water [Centaurea Cyanus Flower Water]*, Lavandula Angustifolia Water [Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Water]*, Alcohol*, Citrus Aurantium Dulcis Water [Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Water]*, Papaver Rhoeas Flower Water*, Ribes Nigrum (Black Currant) Water*, Sodium Benzoate, Levulinic Acid, Decyl Glucoside, Glycerin, Sodium Levulinate, Benzyl Alcohol, Hordeum Vulgare Extract*, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Dehydroacetic Acid, Terpineol, Citronellol**, Linalool**, Geraniol**.
Hey.imi place rewie-ul pe care il ai aici:D si chiar mi-a facut placere sa il citesc, avand in vedere ca si eu iubesc produsele organice..sincer trebuie sa recunosc ca nu am folosit niciun produs din cele despre care ai vorbit, mai ales pentru ca nu prea am timp sa ma ocup si de acest lucru, fiind foarte ocupata cu serviciul..iti cer deci ajutorul, pentru ca am gasit o crema „draguta” pe siteul asta http://www.sanafarm.ro/bioselect-crema-organica-de-zi-pentru-ten-grasmixt-p-4245.html si ma intrebam daca nu cumva stii ceva despre ea si sa ma informezi si pe mine:)…multumesc anticipat:*
Buna Anca,
Am folosit crema in trecut. Miroase destul de puternic a ulei de masline, trebuie masata putin pentru a intra in piele, hidrateaza foarte bine, un pic prea mult pentru un ten mixt as zice eu. Recunosc ca nu am terminat-o deoarece aveam senzatia ca imi incarca tenul si nu imi placea.
Eu iti recomand din tot sufletul Trevarno Day Cream, este cea mai buna crema pentru tenul mixt pe timp de toamna/iarna folosita de mine: http://www.biobeauty.ro/products/426-hidratare/3230-crema_hidratanta_cu_trandafiri_essential_care.mbs Un feedback pozitiv am primit si in legatura cu Essential Care, crema cu trandafiri: http://www.biobeauty.ro/products/426-hidratare/3230-crema_hidratanta_cu_trandafiri_essential_care.mbs, dar nu am incercat-o.
Chiar daca sunt numite ” bio” , sunt pline de chimicale pe lista de ingrediente. Cum poti sa pui asa ceva pe piele ?
Poti folosi ulei de cocos, de masline, raw shea butter cu acelasi succes : si n-au chimicale deloc …
Exista si intre chimicale o anumita clasificare a gradului de nocivtate. Nu poti sa traiesti fara ele si sunt situatii in care ingredientele naturale in stare pura nu fac fata. Conservantii admisi de Ecocert care se regasesc in produsele Melvita sunt printre cei buni, cu potential iritant mic.