Zaharul si inlocuitorii sai naturali (sirop de agave si de artar, zahar din cocos, stevie, miere, xilitol, lucuma, yacon)
Exista oameni fericiti pe Planeta asta, carora gustul de dulce nu le provoaca nici o reactie. Eu nu ma numar printre ei si nici nu am un metabolism de poveste astfel incat sa ard caloriile numai cu puterea gandului.
Lasand la o parte nocivitatea sa (are aceleasi efecte nocive asupra ficatului ca alcoolul), zaharul este GUSTOS si da dependenta. Asa ca mereu caut sa-l inlocuiesc cu ceva la fel de bun dar mai putin nociv si cu mai putine calorii.
Inlocuitori naturali (cel putin asa sunt considerati, o sa vedeti ca nu e chiar asa) ai zaharului: zahar din nuca de cocos, sirop de artar, nectar de agave, miere, extract de stevie, pudra de stevie, pudra de lucuma, xilitol pudra, eritritol pudra, sirop de yacon.
Le voi analiza doar din punctul de vedere al indicelui glicemic, al caloriilor, al continutului in vitamine si minerale (acolo unde exista in proportii semnificative).
[table id=1 /]
[table id=2 /]
Orice ati alege, ZAHARUL si dulcele in general trebuie consumat cu moderatie, sau cum spune o zicala, ZAHARUL ESTE CONDIMENT, NU ALIMENT. Analizand compozitia produselor prezentate in tabele veti observa ca sunt doar doua produse diferite, siropul de yacon si pudra de lucuma.
Alege constient si informat.
Eu incerc sa scot zaharul din alimentatie pentru ca este foarte nociv pentru corp. L-am inlocuit cu stevie si sirop de agave: https://dietapentrutine.wordpress.com/2016/02/05/de-ce-nu-este-bine-sa-consumam-zahar/