Biobeauty

Cura de imunizare cu miere si catina

Septembrie este luna maceselor, catinei, merisoarelor, afinelor, murelor, asadar este momentul perfect pentru a efectua o cura de imunizare care sa ne pregateasca organismul pentru anotimpul rece. Cura de imunizare cu catina si miere este buna si pentru copii cu varsta de peste 3 ani.
Gasim catina pe tarabe inca de la sfarsitul lunii august, insa ea trebuie sa ajunga la maturitate pentru a putea beneficia la maxim de calitatile si proprietatile sale curative ceea ce se intampla incepand cu luna septembrie.

Ce ne trebuie pentru cura de imunizare cu miere si catina?

– 500 gr miere de albine
– 500 gr catina de padure (gasiti in majoritatea pietelor in aces moment, septembrie este luna ei; puteti sa o congelati, este un fruct uimitor de rezistent, care isi pastreaza nealterate calitatile in aproape orice conditii).
Fructele se zdrobesc usor, se pun intr-un borcan de sticla, se adauga mierea. Se lasa la macerat 9 zile la rece. Se adauga 5-6 linguri de polen rasnit. Se pastreaza la frigider.
Se consuma in fiecare dimineata cate 1-2 lingurite pe stomacul gol.
catina-cu-miere-de-albine

La ce ne foloseste cura cu miere si catina?

In afara de imunizare, cura cu miere si catina:
– intareste vederea, firul de par si unghiile;
– are efect regenerant asupra pielii;
– are efect narcotic imbunatatind starea organismului in perioade de stres, depresie, astenie
– stimuleaza apetitul sexual
– inhiba pofta de mancare
– are efect tonic si energizant
– rol anticancerigen
Nu avem nevoie sa cautam plante minune doar in colturi indepartate ale lumii, pe multe dintre ele le gasim chiar in ograda noastra. Si ar fi pacat sa nu le folosim.
Catina este mai bogata (de 10 ori) in vitamina C decat macesele sau citricele, contine de trei ori mai mult betacaroten decat morcovul, o cantitate de 4 ori mai mare de enzime care protejeaza corpul impotriva radicalilor liberi decat ginsensgul. Este bogata in tocoferol, acid folic, flavonoide, acizi grasi nesaturati, contine in cantitati importante vitaminele A, B1, B2, B6 B9, E si K, F, P fosfor, potasiu, magneziu si fier. Beneficiile ei sunt cunoscute inca de pe vremea tracilor, dacilor, celtilor si hindusilor.
Conform studiilor, catina care creste in tara noastra este cea mai bogata in principii active, vitamine, minerale, microelemente, flavonoizi si aminoacizi, ceea ce nu poate decat sa ne bucure si se ne indemne sa o consumam.
Catina se poate usca si rasni, iar acest preparat pentru cura de imunizare poate fi realizat cu catina pulbere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *