Turmericul ne protejeaza creierul de fluor si e mai bun decat Prozac-ul pentru depresie
Mancarea este un medicament si trebuie sa invatam sa mancam in functie de beneficiile pe care alimentele le ofera corpului, nu doar din punctul de vedere al satisfactiei de moment.
Astazi fluorul se gaseste in aproape orice, incepand cu antibioticele, apa potabila, vase de gatit care nu lipesc, pasta de dinti, ceea ce face expunerea inevitabila.
Neurotoxicitatea fluorului a fost subiectul dezbatut de academicieni zeci de ani fara a se ajunge la vreun consens. Cu toate astea exista zeci de studii si de cercetari care au aratat ca prezenta fluorului conduce la cresterea mortalitatii infantile, provoaca malformatii congenitale, distruge oasele si sistemul nervos, scade coeficientul de inteligenta si induce stari de obedienta.
O serie de studii demonstreaza ca in trupul uman prima tinta atacata in care fluorurile se acumuleaza este glanda pineala (epifiza), fapt care conduce la calcifiere si blocarea functiilor acesteia.
Un sumar ala analizelor a fost realizat in 2006 de catre cercetatorii universitatii Harvard, concluzionand ca fluorul este o neurotoxina care afecteaza dezvoltarea creierului la copii in cazul expunerii la cantitati mult mai mici decat cele care ar cauza probleme adultilor.
Cercetatorii de la Colegiul de Stiinte, Universitatea M.L. Sukhadia, Udaipur, India si-au petrecut ultima decada studiind efectele adverse ale fluorului asupra creierului mamiferelor.
Conform studiului* cele doua mari efecte negative ale expunerii repetate la fluorura sunt stimularea excesiva a neuronilor pana la punctul distrugerii acestora si inducerea stresului oxidativ.
Datorita cunoasterii precise a mecanismelor de actiune a fluorurilor, cercetatorii au identificat CURCUMINA (un polifenol primar continut de turmeric) ca fiind un posibil neuroprotector si l-au studiat.
Studiile anterioare demonstrasera deja proprietatiile antioxidante (capacitatea de a lupta impotriva radicalilor liberi) a curcuminei. Curcumina creste productia de glutation in creier, care este un pion principal al sistemului antioxidant.
Turmeric: antioxidant, neuroprotector, antidepresiv, antiinflamator, tonic.
1. Curcumina neutralizeaza efectele negative ale fluorului prin marirea nivelului antioxidantilor din creier. Este un neuroprotector
2. Curcumina protejeaza impotriva stresului oxidativ**
3. Curcumina reduce inflamatia din corp.
Sunt sigura ca ati citit aceasta fraza de nenumarate ori si v-ati intrebat cam ce insemana, stiu ca eu am facut-o. Inflamatia este procesul biologic prin care corpul nostru se apara in prezenta micoribilor si a virusurilor, salvandu-ne. Uneori insa inflamatia devine cronica si poate fi declansatorul multor boli grave.
4. Curcumina previne Alzheimer-ul
5. Amelioreaza functionarea sistemului neurotrasmitator.
6. Extractul de curcumina este superior Prozac-ului in combaterea depresiei.
7. Curcumina imbunatateste memoria, atentia si dispozitia generala a persoanelor in varsta.***
Consumul turmericului imbunatateste functiile cognitive si previne aparitia dementei si a altor patologii neurologice.
Suntem ceea ce mancam si ceea ce bem, de ce sa nu prevenim aparitia bolilor printr-o alimentatie corecta? Mancarea poate fi singurul medicament de care avem nevoie toata viata pentru cei mai multi dintre noi.
INFO
* Bhatnagar M, Rao P, Saxena A, Bhatnagar R, Meena P, Barbar S. Biochemical changes in brain and other tissues of young adult female mice from fluoride in their drinking water. Fluoride. 2006;39:280–4. [Ref list]
* Bhatnagar M, Sukhwal P, Suhalka P, Jain A, Joshi C, Sharma D. Effects of fluoride in drinking water on NADPH-diaphorase neurons in the forebrain of mice: A possible mechanism of fluoride neurotoxicity. Fluoride. 2011;44:195–9. [Ref list]
**Stresul oxidativ este cauzat de un dezechilibru intre productia de oxigen reactiv si capacitatea sistemului biologic de a detoxifia cu rapiditate reactivii intermediari sau de a repara cu usurinta prejudiciile rezultate.
***Investigation of the effects of solid lipid curcumin on cognition and mood in a healthy older population; Andrew B Scholey, Centre for Human Psychopharmacology, Swinburne University of Technology, Melbourne, VIC, 3122, Australia.
De Prozac nu stiu decat din auzite, din fericire n-am avut nevoie de el pana acum. Dar de fluor stiu si mai cunosc ca intr-adevar nu face foarte bine. Atata doar ca, dupa cum si tu spui, se gaseste deja in prea multe alimente, obiecte si bineinteles, in obisnuita pasta de dinti. Probabil din aceeasi cauza copiii cu varsta sub sase ani nici nu au voie sa foloseasca paste de dinti cu fluor.