Ingrediente cosmetice de evitat

De ce uleiul de cocos nu este crema de protectie solara?

Uleiul de cocos nu este crema de protectie solara deoarece are SPF 7 masurat in conditii de laborator si ofera ZERO protectie contra razelor UVA.

Am citit recent pe o retea de socializare indemnul unei persoane publice de a folosi uleiul de cocos in locul cremei de protectie solare dar, respectand dreptul la opinie al fiecaruia, as vrea sa subliniez totusi raul pe care astfel de pareri personale nesustinute de informatie adecvata il pot avea in randul celor care asculta/citesc/urmaresc.
uleoul de cocos nu e crema de protectie solara
ULEIUL DE COCOS
– contine 90% grasimi saturate care in mod normal nu sunt bune pentru organism, dar…
– grasimile continute de uleiul de cocos sunt acizi grasi cu lant mediu (lauric, capric, caprilic) in timp ce noi consumam de obicei grasimi cu acizi grasi cu lant lung care trebui defalcate inainte de a fi folosite de organism
–  acizii grasi din uleiul de cocos sunt agenti antimicrobieni puternici, cu o eficienta ridicata impotriva virusurilor, ciupercilor si a multor bacterii. Modul lor de actiune ar consta in dezintegrarea peretilor celulelor antimicrobiene. Sunt usor de digerat si ajung repede in ficat pentru a fi transformati in energie
– Acidul lauric – se gaseste din abundenta in laptele matern uman si se transforma in organism intr-o substanta numita monolaurin. Monolaurinul contribuie la cresterea imunitatii, lupta impotriva virusurilor, bacteriilor si a diverse boli (herpes, citomegalovirus, gripa etc). In urma unor studii, cercetatorii au confirmat ca acidul lauric existent in uleiul de cocos in combinatie cu uleiul de oregano pot distruge stafilococii si unele bacterii de mult mai eficient decat unele tipuri de antibiotice si antifungice. De asemenea, rolul pozitiv pentru organism al acidului lauric a fost confirmat in prevenirea unor forme de cancer.
ULEIUL DE COCOS NU:
– ofera protectie impotriva razelor UVA responsabile cu imbatranirea prematura si cu declansarea melanomului
– are un SPF adecvat expunerii la soare
– este crema de protectie solara
SURSE:
Sfatul Medicului
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3140123/
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *