5 motive pentru a alege uleiul organic de cocos pentru gatit/consum
ATENTIE! Nu am scris organic doar pentru ca este un blog despre bio, ci pentru ca doar uleiul organic/virgin obtinut prin presare la rece are aceste calitati.
1. Reducerea riscului de boli degenerative (Alzheimer), boli de inima si arteroscleroza.
Principalul tip de grasimi gasite in uleiul de cocos sunt trigliceridele cu lant mediu (Medium Chain Triglycerides = MCT) care stimuleaza performantele cognitive la adultii care sufera de boli degenerative (precum Alzheimer). Aceste grasimi nu se regasesc decat in putine alimente si sunt recunoscute si pentru reducerea riscului de boli de inima si de arteroscleroza.
2. Arderea grasimii abdominale
Conform studiilor 30 ml de ulei organic de cocos reduce grasimea abdominala in 1-3 luni atat la femei cat si la barbati. Tot trigliceridele sunt de vina pentru ca ele accelereaza metabolismul deoarece sunt direct absorbite de ficat si transformate in energie. Metabolismul este accelerat cu 48%.
Incetineste digestia, ajutand astfel la stabilizarea nivelului de zahar din sange,
3. Distrugerea bacteriilor, a virusurilor, fungilor si a altor microorganisme.
Acidul lauric prezent in cantitate semnificativa in uleiul de cocos este transformat in monolaurina, un compus toxic pentru bacterii, virusuri, fungi si alte microorganisme.
Monolaurina este eficace pentru a trata Candida albicans (am evita astfel aparita de forme rezistente la antibiotice), infectii fungice si piciorul atletului (boala cutanata localizata intre degetele de la picioare, caracterizata prin fisuri si crapaturi mai mult sau mai putin adanci). Ea vizeaza, de asemenea, infectiile bacteriene, cum ar fi rujeola si virusii, gripa, hepatita C si chiar HIV.
De fapt, cercetatorii din Filipine studiaza eficienta acidului lauric impotriva HIV / SIDA datorita proprietatilor sale puternice anti-virale. Mai mult, acidul lauric este non-toxic, facandu-l o alternativa mai buna la medicamentele moderne, care sunt de obicei prescrise pentru virusi, precum si infectii fungice si bacteriene.
4. Remediu natural pentru pneuomonie
Intr-un studiu prezentat la The American College of Chest Physicians pe 29 octombrie 2008 s-a demonstrat ca uleiul de cocos ofera pacientilor cu pneumonie o usurare si calmare a simptomelor mult mai rapida. Acest lucru ar putea fi o realizare pentru multi bolnavi, inseamnand o sedere redusa in spital, cheltuieli mai mici medicale si o expunere mai mica pentru pacient intr-un mediu spitalicesc. Mai mult decat atat, acesta este un plus ieftin la antibioticele traditionale si nu are efecte secundare cunoscute.
5. Prevenirea deteriorarii oaselor prin reducerea stresului oxidativ din interiorul acestora.
Iti recomandam acest ULEI DE COCOS, organic, grad alimentar, extras la rece din nuci proaspete de cocos.
Arderea grasimii abdominale poate fi chiar reala, am vazut la sala de fitness mai multi barbati ce consumau ulei de cocos. Mai nou am vazut ca se foloseste si la cremele de ras.
Am inceput sa il folosesc si eu la gatit de ceva vreme si am scris pe blog cateva sfaturi care sper sa va ajute… daca vreti sa inlocuiti uleiul de floarea sorelui cu cel de cocos: https://mereularegim.wordpress.com/2016/04/04/sfaturi-pentru-utilizarea-uleiului-de-cocos-la-gatit/